SU DEPOSU SU YALITIM UYGULAMASI
Su deposu su yalıtımı uygulaması yapılmadan önce su deposunun zemin durumu ile su deposunun mevcut durumu çok önemlidir. Yani mevcutta kullanılan bir su deposuna tamirat mı yapılacak, yoksa yeni yapılan bir su deposuna su yalıtım uygulaması mı yapacağız bunun analiz edilmesi gerekmektedir. Burada çok önemli bir durum ortaya çıkmaktadır. Çünkü su deposu iç izolasyonu malzeme seçiminde bu detay göz önüne alınarak seçim yapılacaktır. Sonradan yapılan bir uygulama yapıyorsak, yani kullanılan bir su deposunu ve yalıtımla ilgili problem yaşanmış, bu tarz bir su deposunda bir su yalıtım uygulamasını yeniden yapmak istiyorsak, farklı malzemeler seçilebilinecektir. Su deposu kaplamasını ilk yapım esnasında uygulama yapacaksa çok fazla su yalıtım malzeme alternatiflerimiz bulunmaktadır. Ama mevutta bir su deposunu yalıtım yapacaksak çok fazla seçeceğimiz bulunmamaktadır. Onun için yapacağımız uygulama noktasının su deposunun mevcut iç zemin kaplamasını, uygulama öncesinde çok iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Tabi birde en önemli kriter kullanılacak olana su yalıtım malzemesinin içme suyularında kullanılması uygun olduğunu gösteren hijyen sertifikasının olması gerekmektedir.
Su Deposu Yalıtımı için Hangi Malzemeyi kullanabiliriz.
Su deposu izolasyonununda malzeme seçimini iki aşamada inceleyebiliriz. Birincisi ilk yapım esnasında yani sıfırdan bir betonarme depoda, su yalıtım uygulamasını nasıl yaparız diye düşünecek olursak, burada birkaç su yalıtım uygulama malzemealternatifimiz bulunmaktadır. Bunların başında tabii ana beton üzerine uygulama yapabileceğimiz
- Çimento esaslı sürme yalıtımları,
- Poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri,
- Poliürea Su Yalıtım Malzemeleri,
- Sentetik örtü PVC, TPO Malzemeleri kullanabiliriz.
Bu kullanılan ürünlerde sentetik örtü grubu haricindeki yalıtım malzemeleri sürme esaslı yalıtım malzemeleri olduğundan su deposundaki yüzeylerde sıva uygulaması yapılmadan ana beton üzerine yapılması gerekmektedir. Sürme esaslı ürünler içerisinde en yaygın kullanılanlar ise çimento esaslı su yalıtım malzemeleridir. Birde bunlarda farklı markaların kristalize su yalıtım ürünleri ile beraber yapılması durumda hemen su deposuna giren suyun önlenmesi hemde su deposunda ki suyun çıkışı engellenmektedir. Sektörde en iyi çözüm sağlanan bu grupta malzeme ise Köster NB Sistem ürünüdür. Sürme esaslı ürünler sonrasında üzerine kaplama yapılması gerekmemektedir. Sadece zeminde ilerleyen zamanlarda temizlik esnasında zarar vermemek için fayans kaplamlar yapılabilir.
Eğer mevcutta kullanılan ve problem yaşanan depolarda su yalıtım uygulaması yapılması istenirse, burada mevcut su deposunun hangi yalıtım malzemesi ile yapıldığı ve kaplama durumunu tespit edilmesi gerekmektedir. Süreme esaslı ürünler sağlam zeminlere ve ana betona yapılması gerektiğinden, su deposundaki mevcut kaplama veya su yalıtım malzemesinin kaldırılması ana ana betona ulaşılması gerekmektedir. Su depolarında bu tarz kazıma ve temizlik uygulamasının zor olduğundan kullanımda olan su depolarında sentetik örtü yani PVC membran veya TPO membranlar kullanılması gerekmektedir. Bu tarz su yalıtım malzemeleri depo içerisinde serme yöntemi ve duvara sabitleme yönetemi ile yapılmaktadır. Uygulama esnasında zemindeki mevcut durumu çok önem kazanmamaktadır. Burada en önemli kriter, kullanılacak olan sentetik örtü grubunun hijyen sertifikasının olması gerekmektedir.
Su deposu izolasyonu hakkında çekmiş olduğumuz videomuzu izlemenizi tavsiye ediyoruz.
Su Deposu Su Yalıtım
Uygulama Öncesi
Su Deposu Su Yalıtım
Uygulama Aşaması
Su Deposu Su Yalıtım
Uygulama Sonrası
Sıkça Sorulan Sorular
Su Depoları Su Yalıtımı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Bayiliklerimiz
Sektöründe lider olan firmaların uygulama ve malzeme satış bayiliği yapılmaktadır
Bilgi ve Teklif İçin
Yaşam alanlarınızda yaşanan su problemleriniz ile ilgili bilgi almak, çözüm noktasında teklif almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz